Printtek Emin Barın 100 Yaşında Sergisini Ağırlıyor

2 Haziran 2013’te doğumunun 100.Yıl’ını kutlayacağımız ,Hattat Emin Barın, cilt sanatçısı Emin Barın, öğretmen Emin Barın, koleksiyoncu Emin Barın. Emin Barın'dan söz ederken, bu niteliklerinden hiçbirini gözardı edemeyiz. Ama ilk akla gelen kuşkusuz onun hattatlığıdır. Yalnızca bir yazı ustası olduğu için değil, bir dönemin sonu, yeni bir dönemin başlangıcı olduğu için. Cumhuriyetin, geçmişimizin kültür ve sanatına çağdaş ve evrensel değer ölçütleriyle yaklaşımının canlı örneklerinden biri, tüm yaşamı ve sanatıyla Emin Barın'dır.
Evet, bir yazı sevdalısıydı, ama yalnız bir yazı sevdalısı değil. Kitap sanatı; yazısıyla, kağıdıyla, tezhibi ve cildiyle bir bütündür. İşte, Emin Barın bu sanatın da ustası ve sevdalısıydı. Yaptığı yüzlerce birbirinden güzel kitap cildi Dünyada ve Ülkemizde pek çok Ustayı hayranlık ve takdir duygularıyla motive etmiş onlara örnek olmuştur.
Prof Emin Barın’ın doğumunun 100.yıl’ını kutlayacağımız bu yılı anlamlandırmak ve çeşitli kutlamalarla taçlandırmak üzere BASEV (Basım Sanayii Eğitim Vakfı)düzenleyeceği bir dizi etkinliğin ilkini 17 - 22 Mayıs tarihleri arasında, TUYAP/İSANBUL’da açılacak 12.Uluslararası Baskı Teknolojileri ve Kağıt Fuarındaki  “EMİN BARIN 100 YAŞINDA” Sergisi ile başlatıyor.
Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından 1986 yılından bu yana düzenlenmekte olan; Matbaacılık, Baskı Teknolojileri ve Malzemeleri konusunda Avrasya’nın en etkin ve kapsamlı uluslararası etkinliği olarak takip edilen Printtek 2013 Fuarı , 38 ülkeden 520 katılımcı firma ve marka , 25.000 üzerinde profesyonel ziyaretçi beklentisi yanında ; TÜYAP’ın Eğitim, Kültür ve Sanat hayatımıza sayısız katkılarına bir örnek olması açısından önemsediğimiz “EMİN BARIN 100 YAŞINDA” Sergisi’ne de  fuar boyunca ev sahipliği yapıyor. Printtek 2013 Fuarı, Matbaacılık, Yayıncılık, Baskı Teknolojilerindeki yenilikleri ve son gelişmeleri sektörün profesyonellerine sunarken, “EMİN BARIN 100 YAŞINDA” Sergisi ile genç nesillere sektörün bugününden dününe bakma ve tarihe tanıklık etme imkanı sağlıyor.

SERGİ TARİHİ : 17 - 22 MAYIS 2013

ZİYARET SAATLERİ  :